Volledig scherm
Dat er rondom Rotterdam opvallend vaak wordt geflitst, komt doordat het er drukker wordt. © Nicolas Maeterlinck

Kans op snelheidsboete het grootst in regio Rijnmond

Automobilisten moeten in de regio Rijnmond vaker op hun teller passen dan elders in het land. Vier van de tien meest voorkomende flitslocaties stonden in of rondom Rotterdam, meldt BNR Nieuwsradio op basis van cijfers van Flitsmeister. Vooral op de A4, A13, N209 en op de Maasboulevard werd vaak geflitst.

Dat er rondom Rotterdam opvallend vaak wordt geflitst, komt doordat het er drukker wordt, zegt commercieel directeur Jorn de Vries van Flitsmeister. Die grotere drukte brengt extra risico met zich mee en wellicht dat daarom extra wordt gehandhaafd, aldus De Vries. De A13 staat volgens De Vries ieder jaar wel in de top drie. De Maasboulevard staat er vermoedelijk in omdat onder meer daar door werkzaamheden momenteel meer verkeer rijdt.

Flitsmeister kreeg vorig jaar 31.000 meldingen binnen over plekken waar vermoedelijk ook echt een flitser heeft gestaan. Buiten de Randstad moeten weggebruikers vooral bij Arnhem en Breda rekening houden met flitsers. Buiten de snelwegen blijft het ook oppassen, zo blijkt uit het feit dat er slechts drie snelwegen in de top tien staan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
2526 stemmen