Volledig scherm
Het kantoor van Unilever Nederland. © ANP

‘Kantoor Unilever in Rotterdam wordt verkocht’

De Chinese investeerder en verzekeraar Anbang zet zes Nederlandse kantoorpanden, waaronder het kantoor van Unilever in Rotterdam, in de etalage. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het gaat om het iconische pand De Brug op Zuid. 

Unilever kondigde eerder al aan het pand op Zuid te verlaten. Het personeel verhuist begin volgend jaar naar Hofplein 19, in het Central District. Het bedrijf wil dichter in de buurt van andere grote bedrijven zitten. Bovendien zit het hoofdkantoor van Unilever aan het Weena, vlakbij dus. 

De vastgoedportefeuille van de Chinese investeerder Anbang zou naar verluidt bij elkaar zo’n 700 miljoen euro waard zijn. Ook een pand aan de Antonio Vivaldistraat op de Zuidas behoort tot de te koop staande gebouwen. De gebouwen zijn onderdeel van de vastgoedportefeuille die Anbang drie jaar geleden kocht van investeerder Blackstone.

Anbang verkocht onlangs verzekeraar Vivat aan verzekeringsbedrijf Athora en de Nederlandse verzekeraar NN Group. De Chinese verzekeraar is al een tijdje bezig met de uitverkoop van zijn bezittingen, nadat het de afgelopen jaren erg actief was op de overnamemarkt en daardoor een enorme schuldenberg opbouwde. Bezorgde Chinese autoriteiten grepen in en stelden het bedrijf onder curatele. Ook werd de voormalig topman van Anbang vorig jaar veroordeeld tot een jarenlange celstraf wegens fraude en corruptie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6916 stemmen