Karin van Dijk speelt op de Magic Flute, een instrument dat is ontwikkeld voor mensen met een zware lichamelijke beperking.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin van Dijk speelt op de Magic Flute, een instrument dat is ontwikkeld voor mensen met een zware lichamelijke beperking. © Redlinefotografie

Karin (28) kan armen niet bewegen, maar speelt wél saxofoon en krijgt les van Candy Dulfer

Candy Dulfer geeft volgende week een masterclass saxofoon spelen aan jongeren met een zware lichamelijke beperking. De beroemde saxofoniste komt naar revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam om de muzikanten van de stichting My Breath My Music voor te bereiden op hun optreden tijdens North Sea Jazz Round Town. De 28-jarige Karin van Dijk kan niet wachten: ,,Zo kan ik nog beter worden.’’

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 2. Je mag het ook in het Russisch zeggen
  PREMIUM

  Je mag het ook in het Russisch zeggen

  ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zei Pipi Langkous ooit en bewees daarmee een groot wijsgeer te zijn. Ik denk dat zelf ook altijd, dat ik het wel zal kunnen. Behalve skeeleren en in de maat dansen dan. Maar nu heb ik mijn hersens erover laten gaan, mijn tanden erin gezet en alles tot op het botje afgekloven. Ik krijg het gewoon niet helder. De aanbesteding voor de Maatschappelijke Opvang en Jeugdhulp van de gemeente Rotterdam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

 2. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'

Rotterdam