De 17-jarige Kasper Kleingeld met zijn hond Kobus in het park.
Volledig scherm
PREMIUM
De 17-jarige Kasper Kleingeld met zijn hond Kobus in het park. © Fleur Beerthuis

Kasper (17) heeft zijn carrière al lang en breed uitgestippeld: ‘Scheidsrechter én docent’

IK ZEG JEWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Kasper Kleingeld heeft zijn carrière al lang en breed uitgestippeld: „Als scheidsrechter een WK-wedstrijd fluiten en als docent kinderen wiskunde leren. Dat u het weet.”

 1. Lisa (17) wil haar leerlingen respect bijbrengen: ‘Ik snap er niets van dat mensen elkaar naar beneden halen’
  PREMIUM

  Lisa (17) wil haar leerlingen respect bijbrengen: ‘Ik snap er niets van dat mensen elkaar naar beneden halen’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Lisa van der Waarden wil haar leerlingen respect bijbrengen: „Aan kinderen die elkaar uitlachen of pesten, vraag ik altijd waarom ze dat doen.’’
 2. Daryus (12) zat letterlijk in de hoek waar de klappen vallen, toen schoten Ismail en Jaouad te hulp
  PREMIUM

  Daryus (12) zat letterlijk in de hoek waar de klappen vallen, toen schoten Ismail en Jaouad te hulp

  Alle kinderen hebben dromen, maar wat als die dromen veranderen in een nachtmerrie? Omdat ze regelmatig betrokken raken bij vechtpartijen, worden gepest of online bedreigingen ontvangen. Het kan van kwaad tot erger gaan. In Capelle aan den IJssel laten ze het niet zover komen, en worden jongeren met behulp van het succesvolle project Impact Squad weer op het goede spoor gezet. ,,We leren hen weer zichzelf te zijn.”
 3. Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’
  PREMIUM
  Ik zeg je

  Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Mila van Werkhoven uit Rotterdam wordt ’s ochtend liever wakker van daglicht, dan van een alarm: „Dan voel ik me opgewekter.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam