Kat Charlie wandelt elke dag door winkelcentrum Maassluis. Zijn lievelingsplekje? Een koopjesmand

VideoHij is inmiddels een bezienswaardigheid. Charlie de huiskat van de Koningshoek is niet meer weg te denken uit het Maassluise winkelcentrum. Sinds enige tijd wandelt hij vrijwel dagelijks de Koningshoek binnen. Zijn favoriete hangplek? De koopjesmand van de Hemarkt, de outlet van de Hema.

Ook bij kapper Cuts and Colours die tegenover de Hemarkt is gevestigd, komt hij af en toe buurten, zoals op de video is te zien. Charlie laat zich graag aaien, jong en oud gaat ook geregeld met hem op de foto. ,,Als-ie er niet is, maken mensen zich écht zorgen’’, vertelt een medewerkster van de Hemarkt.

Charlie draagt overigens gewoon een halsband. ,,Zijn baasje schijnt hier in de wijk achter het stadhuis te wonen. Hij wandelt ook elke dag weer naar huis, maar kan soms erg verveeld kijken als wij hem er vlak voor sluitingstijd uit moeten gooien.’’ De Hema is verboden terrein voor de kater, in verband met hygiëne. De Hemarkt verkoopt geen levensmiddelen. Een geluk voor Charlie. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
Charlie, de huiskat van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. © Privéfoto

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam