Volledig scherm
Het schilderij dat Hef maakte door met de punt van zijn joints stippen te zetten. © Pockies

Katsjing! Wietschilderij levert rapper Hef 1200 euro op

De Rotterdamse rapper Hef kan na de veiling van zijn ‘wietschilderij’ 1200 euro bijschrijven op zijn rekening. In totaal werd 12 keer geboden op het kleurrijke werkje, dat niet met kwasten maar met joints is geverfd.

De veiling opende gisterochtend en duurde tot 20 april aanbrak, in het Amerikaanse systeem van datumweergave is dat 4/20, de onofficiële feestdag van de cannabisgebruikers. Het kunstwerk werd geveild via de site van een onderbroekenmerk, waarvoor Hef eerder al een boxershort ontwierp.

Hef maakte het ‘wietschilderij’ door met de punt van zijn joints stippen te zetten. De artiest rookte eveneens joints tijdens zijn schilderwerk. De rapper, die afkomstig is van Curaçao, groeide op in Hoogvliet. Van zijn ouders nam hij het gebruik van drugs over en hij kwam in het criminele circuit terecht. Muziek bleek de juiste uitlaatklep voor hem. Zijn eerste album was Hefvermogen (2009).

Bij wie het wietschilderij aan de muur komt te hangen, is niet bekendgemaakt.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7999 stemmen