Volledig scherm
Kickboksster Amira Tahri, die ruim 30.000 volgers op sociale media heeft, staat in de Kleurrijke Top-100 van Nederland, op de tweede plaats achter Hakim Ziyech. © Frank de Roo

Kickboksende Amira tweede in Kleurrijke Top 100

Europees- en tweevoudig wereldkampioen kickboksen Amira Tahri (9) uit Rotterdam staat, achter Ajax-voetballer Hakim Ziyech, op de tweede plaats van de Kleurrijke Top-100 van Nederland. Dat is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders als tegenhanger van lijsten als de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van OPZIJ.

De redactie zoekt voor de lijst kleurrijke en inspirerende talenten uit verschillende lagen en genres van de samenleving. Daarbij is ook de keuze gevallen op Amira 'The Wondergirl’, die na 22 partijen in haar leeftijdsklasse nog ongeslagen is. 

Amira geeft geregeld clinics en shows op grote bijeenkomsten en vechtsportgala’s en wil ook een voorbeeld zijn voor de kinderen in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Amira is na 22 partijen nog ongeslagen. ,,In een tijd van Playstation en Fortnite verslavingen onder de jeugd is Amira een verademing’’, aldus de redactie die de lijst samenstelde.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam