Volledig scherm
Amira Tahri tekent haar contract voor Nike. © Cantera Management

Kickbokstalent Amira Tahri uit Rotterdam verdient sponsorcontract bij Nike

Nike heeft het Rotterdamse kickbokstalent Amira Tahri aan zich gebonden. De pas 10-jarige wereldkampioene in haar gewichtsklasse tekende een contract voor twee jaar. Tahri schaart zich nu in een rij beroemde sporters die ook door het sportmerk worden gesponsord, onder wie Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo en sprintster Daphne Schippers.  

In het contract is opgenomen dat Tahri mee gaat doen aan fotoshoots en commercials. Volgens Tahri’s manager Vahid Abdi ziet Nike in haar een voorbeeld voor de jeugd. Tahri geeft onder meer in Rotterdam geregeld clinics en is razend populair op sociale media. Zo heeft ze op Instagram inmiddels al 55.000 volgers. 

,,Het is bijzonder dat Nike een kickbokser contracteert’’, zegt Abdi. ,,Dat hebben ze nog niet eerder gedaan. Nike richt zich vooral op running en voetbal. Totdat ze Amira zagen. Ze kan kinderen inspireren om te sporten. Nike wil graag de jeugd bereiken en Amira past perfect in dat plaatje. Ze is een rolmodel voor velen.’’

Koningin

Abdi wijst ook op de groeiende populariteit van de sport. ,,Zelfs onze koningin beoefent kickboksen als sport. En Rico Verhoeven bijvoorbeeld is een positief voorbeeld voor kinderen en volwassenen. Hierdoor gaan veel meer mensen de sport beoefenen.’’ 

Bekijk hier onze video over Amira terug. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam