Volledig scherm
© RV

Kidsweekend op filmfestival Roffa Mon Amour

Over twee dagen begint de vijfde editie van het openlucht filmfestival Roffa Mon Amour. Het jaarlijkse festival op het dak van Station Hofplein, heeft dit jaar ook een speciaal kinderprogramma. 

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen voor 6 euro op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur filmworkshops volgen en zo spelenderwijs kennismaken met film. 

Roffa Mon Amour duurt vanaf dit jaar twaalf dagen, in plaats van vijf dagen. Vierhonderd bezoekers kunnen elke avond een film kijken op het dak van het voormalige station Hofplein. Omdat herrie maken niet mag, kijkt het publiek met koptelefoons. 

Organisator Charlotte van Zanten tipt dit jaar onder meer Dayveon, de openingsfilm. "Heel mooi geschoten en dromerig, maar de film gaat wel over een gangsterstadje. De hoofdpersoon, een 13-jarige jongen, heeft zijn broer verloren in een gang fight." 

Verder draait Hiroshima mon amour, de Franse klassieker aan wie het festival zijn naam dankt. "En Wùlu, een soort Scarface, maar dan in Mali. Een zeer spannende en mooie film, echt een lust voor het oog."

Het volledige programma is te vinden op roffamonamour.com