De gemeente met projectleider José Soorsma en wethouder Sven de Langen doen het niet alleen. Zij krijgen hulp van de Rabobank, waar Desiree Verdaasdonk werkt, en van de Rotterdamse Douwers van Aldo Baljet (van links naar rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente met projectleider José Soorsma en wethouder Sven de Langen doen het niet alleen. Zij krijgen hulp van de Rabobank, waar Desiree Verdaasdonk werkt, en van de Rotterdamse Douwers van Aldo Baljet (van links naar rechts). © Jan de Groen

Kijkcijferhit in de praktijk: Project010 gebruikt belangrijkste ingrediënten van Rotterdam Project

Met hulp van buiten brengt Rotterdam de lessen van Het Rotterdam Project in de praktijk. Zonder camera's, zonder Beau van Erven Dorens, maar met de belangrijkste ingrediënten voor succes: in korte tijd veel hulp, geld en een woning.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam