Volledig scherm
De Rotterdammers worden verdacht van het verkopen van gestolen juwelen via internet. © AD

Kilo's sieraden en dik twee ton cash in kluis gevonden

Na de aanhouding van een vrouw (33) en 44-jarige man uit Rotterdam eerder deze week, heeft de politie in een bankkluis in Venlo 4,5 kilo sieraden en 210.000 euro cash aangetroffen.

De Rotterdammers worden ervan verdacht via internet gestolen juwelen te hebben verkocht. De vrouw werd maandag als eerste opgepakt in Rotterdam-Zuid, de mannelijke verdachte volgde een dag later. Of het duo ook de dieven zijn, wordt nog onderzocht. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het rechercheteam vermoedt dat de sieraden in heel Nederland en zo mogelijk ook in Duitsland zijn geroofd. De politie zoekt nu naar de oorspronkelijke eigenaren én naar klanten die de sieraden van de verdachten hebben gekocht.

Op de site politie.nl zijn foto’s van een deel van de gestolen kostbaarheden geplaatst.

Volledig scherm
Dit zijn de sieraden en de 210.000 euro cash die de politie in een bankkluis heeft gevonden in Venlo deze week. Op 24 september werd in Rotterdam een vrouw (33) aangehouden en dag later een Rotterdammer van 44. Beide Rotterdammers worden verdacht van het verkopen van gestolen juwelen via internet. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam