Roken in auto met kinderen op de achterbank. Dat zou verboden moeten worden in Nederland, vindt kinderarts Jasper Been.
Volledig scherm
PREMIUM
Roken in auto met kinderen op de achterbank. Dat zou verboden moeten worden in Nederland, vindt kinderarts Jasper Been. © Getty Images/iStockphoto

Kinderartsen willen rookverbod in auto als er kinderen op de achterbank zitten

Ze zijn er nog, ook anno 2021: rokende volwassenen voorin in de auto met kinderen op de achterbank; vaak herkenbaar door het raampje dat openstaat voor de frisse lucht. Dat laatste helpt natuurlijk echt niet, stelt kinderarts Jasper Been. Roken in de auto is hem een doorn in het oog. Hij pleit ervoor dat Nederland nu eindelijk eens tot een verbod komt.

43 reacties

 • frans vullings

  1 week geleden
  roken, drinken en teveel vette hap alles is of word verboden maar drugs worden gedoogd waarom eigenlijk. zouden mensen in dure pakken af en toe een lijntje snuiven of andere middelen gebruiken
 • John Prins

  1 week geleden
  Ik wens ze heel veel succes. Knappe jongen die mij verbiedt te roken in mijn eigen auto.
 • Anoniem

  1 week geleden
  En waarom geen drugsvrije generatie. Dat geeft meer problemen dan een gewone roker. en iedereen wil tegenwoordig wat. Daar alleen word je doodziek van. volgende!! G.J.Kassies.
 • M Oort

  1 week geleden
  Rook vrije generatie ben ik ook voor, echter kunnen we dan ook de dienstplicht weer instellen? Wat hebben we aan een rook vrije generatie als deze mekaar neer steken en schieten. En dan nog niet te spreken over de asocialiteit.
 • Van Loon

  1 week geleden
  In Canada is het geloof ik al 30 jaar geleden verboden te roken met kinderen in de auto maar ook roken op straat ……ook niet in de meeste huizen ga maar buiten staan bij -30 dan leer je het snel af boven dien kosten in 1975 een pakje sigaretten al 10 dollar !
 1. Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?
  raadplaat

  Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?

  Rotterdam verandert continu. Torens schieten uit de grond, hele wijken worden gesloopt, havens krijgen een nieuwe bestemming. Zo ook hier. Links is nog een vaartuig te zien, maar rechts lijkt het sloopwerk al in volle gang. Er is dus veel te vertellen over deze kiek. Allereerst: waar bevinden we ons? Kunt u de gebouwen noemen die we zien, inclusief dat rijtje huizen rechts? Wat is hier sindsdien allemaal gebeurd en hoe ziet het er nu uit? Kom vooral met een uitgebreide opsomming van herinneringen aan dit stukje Rotterdam en laat geen detail onbenoemd. We kijken naar uw epistels uit! Reageren op onze raadplaat? Stuur een mailtje naar rd.toen@ad.nl.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam