Volledig scherm
Het toilet stroomt over. © AD

Kinderdagverblijven in Capelle staan blank: het water kwam uit de wc’s omhoog

In twee kinderdagverblijven in Capelle aan den IJssel is rond het middaguur flinke wateroverlast ontstaan. Uit de wc’s kwam het vuile water naar boven zetten. ,,Het stroomde heel hard,’’ vertelt directrice Annemiek Kegel van kinderdagverblijven Jan Huygen en De Terp aan het Springersdiep. De overstroming ontstond toen het flink hard regende. Oorzaak zou een volle hoofdriolering zijn. 

,,De hal, de keuken, de woonkamer: alles stond blank. In totaal wel een paar centimeter. De oudere kinderen vonden het heel erg leuk en interessant,’’ vertelt de directrice. Maar ook al is het natuurlijk hartstikke spannend, alle kindjes moesten opgehaald worden en naar huis.

De brandweer rukte aanvankelijk ook uit, maar zij kon niks betekenen voor de bedrijven. Het vieze water, dat volgens de directrice gelukkig niet heel erg stonk, is daarna door een bedrijf met een waterstofzuiger opgezogen. Nu moet er nog worden schoongemaakt en worden bekeken welke schade er is. ,,We hebben laminaat, dus dat kan bol gaan staan.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6186 stemmen