Bij de Rotterdamse molens De Ster (rechts) en De Lelie aan de Kralingse Plas komt een bezoekerscentrum. Maart volgend jaar moet het af zijn.
Volledig scherm
Bij de Rotterdamse molens De Ster (rechts) en De Lelie aan de Kralingse Plas komt een bezoekerscentrum. Maart volgend jaar moet het af zijn. © Stadsherstel Historisch Rotterdam

Kinderdijk? Nee, Kralingen! Er komt een ‘mini-museum’ bij Rotterdamse molens

De twee karakteristieke molens aan de Kralingse Plas krijgen een bezoekerscentrum. Het is de vrijwilligers gelukt om daarvoor voldoende geld bij elkaar te krijgen. Donderdag is de eerste paal geslagen. Met het centrum moeten de molens meer bezoekers trekken, vooral toeristen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam