Kinderen blazen longen uit lijf voor koningin Máxima

VideoOptreden voor koningin Máxima in Carré? Prima, maar daar moet je wel goed voor oefenen. Vier leerlingen van basisschool De Bron deden dat gisteren met de bekende saxofonist Benjamin Herman.

Quote

We moeten een hele dag lang onze mond dicht houden

Dionne (11)

Amelie Korbijn (10), Annabelle Olislagers (11), Dionne de Vos (11) en Noa Kleinendorst (10) uit Numansdorp kregen deze zomer te horen dat ze als één van de dertig scholen kans maken op een plekje in de BZT Band XXL. Die band geeft in december in theater Carré in Amsterdam een optreden waarbij ook koningin Máxima aanwezig is.

Wie kan de jonge muzikanten beter voorbereiden op een optreden voor de koningin dan een echte expert. Benjamin Herman, bekend van de jazzband New Cool Collective, luisterde in de klas naar de muzikale act van de meiden. Hij had ze al eenmaal eerder gehoord en was nu erg onder de indruk. ,,Jullie hebben echt enorme vooruitgang geboekt. Ik vind jullie echt heel goed", zei Herman.

De meiden waren erg blij met het commentaar, maar waren kritisch. ,,Wat kunnen we nou beter doen", vroeg Noa. Daar moest Herman even over nadenken. ,,Het enige wat ik kan bedenken is de dynamiek. Die is nog niet zo scherp bij jullie. Het zou mooi zijn als de instrumenten even hard spelen."

Giechelen
Het commentaar werd van harte in ontvangst genomen. ,,Hier kunnen we zeker wel wat mee. We hebben nog drie lessen tot aan de finale, die gaan we hiervoor gebruiken", zegt coach Hugo Verweij. Hij begeleidt met veel plezier de meiden. ,,Er wordt veel gegiecheld, maar ook hard gewerkt. En dat is de perfecte combinatie voor deze meiden."

De vier vriendinnen, die elkaar kennen van muziekvereniging Prinses Juliana, strijden op 25 november tegen twee andere scholen voor een plek in de band. De uitzending wordt pas de volgende dag uitgezonden. ,,We mogen niks zeggen. We moeten een hele dag lang onze mond dicht houden", zegt Dionne. Verweij:,,Dat gaat voor jou wel lastig worden."

Volledig scherm
Saxofonist Benjamin Herman maakt een selfie met de kinderen van CBS De Bron. De vier jonge talenten staan rechts op de foto met v.l.n.r. Noa, Dionne, Annabelle en Amelie. © Victor van Breukelen

In samenwerking met indebuurt Rotterdam