Kinderen één dag de baas op de luchthaven: ‘Ik wil hier later CEO worden’

videoVier leerlingen van de Prinses Julianaschool in Rotterdam waren vandaag voor één dag de baas van Rotterdam The Hague Airport. De kinderen kregen een rondleiding over het vliegveld en mochten verbeterpunten aandragen. ‘De verbouwing van de vertrekhal kan wel wat sneller'.

Quote

Het vliegveld moet een stukje groter worden en de verbouwing van de vertrekhal kan wel wat sneller

Furkan

Salma (12), Furkan, Pariwish en Safae (11) zijn voor één dag de baas van het vliegveld. Zij lopen mee met commercieel directeur Désirée Breedveld en kijken hun ogen uit. De kinderen krijgen van haar een uitgebreide rondleiding. Ze komen op plekken waar passagiers niet mogen komen, zoals de brandweerkazerne van de luchthavenbrandweer. Daarna rijden ze met een auto over de start- en landingsbaan.

Vooral het bezoek aan de brandweerkazerne valt in de smaak bij de groep 8-leerlingen. ,,Het is hier echt heel groot. Er staan echt veel voertuigen", vindt Safae. Na het bezoek aan de kazerne mogen de kinderen zelf aan de slag met de crashtender, een groot, geel brandweervoertuig dat wordt ingezet bij vliegtuigbranden. Op een oefenterrein blussen zij met het waterkanon van de crashtender een vliegtuigbrand. ,,Dit is gaaf’’, zegt Salma met een grote glimlach. ,,Ik zou dit veel vaker willen doen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam