Frank de Roo
Volledig scherm
PREMIUM
© Frank de Roo

Kinderen op deze scholen kunnen vanaf volgende week hun schooldag beginnen met een volle buik

Leerlingen op meer dan honderd scholen in deze regio krijgen gratis ontbijt. Het kabinet trekt er miljoenen voor uit, zodat kinderen met een volle buik hun schooldag kunnen beginnen.

13 reacties

 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Klopt helemaal @AJF Riegman! Zodra iemand aan kinderen begint, hebben die altijd, maar dan ook ALTIJD prioriteit!
 • AJF Riegman

  2 maanden geleden
  Ergens is het natuurlijk belachelijk als je als ouder je kind geen eten geeft. Arm of niet, moeten die kinderen niet gewoon weggehaald worden bij de ouders? Klinkt misschien hard, maar als je er niet voor kan zorgen dan houdt het op.
 • JT van Wezel

  2 maanden geleden
  Je ziet in stedelijke gebieden dat de armoede meer geconcentreerd per school is, die kinderen zijn geholpen hiermee. In dorpen zitten arme kinderen gewoon op de dorpsschool....moeten we als dorpsbewoners hier misschien initiatief in nemen voor deze kinderen? En hoe kunnen we dat doen?
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Beste @Sharon Ros en @M Waarhold: Zolang ik nooit ergens voorbeelden zie van inkomsten en uitgaven van de zogenaamd arme mensen, zeggen verhalen over armoede mij niets. Welkom aan wie mij op andere gedachten kan brengen!
 • Sharon Ros

  2 maanden geleden
  Wat staan er al zure reacties tussen. Mensen hebben blijkbaar echt niet door hoe erg de situatie nu werkelijk is in sommige gezinnen (en ouderen). Deze oplossing is dikke prima!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam