Te weinig personeel en knellende wetgeving omtrent de kwaliteit van kinderopvang maken dat groepen en locaties in Rotterdam vrezen voor groeiende wachtlijsten en zelfs sluiting. ,,Het is vijf over twaalf."
Volledig scherm
PREMIUM
Te weinig personeel en knellende wetgeving omtrent de kwaliteit van kinderopvang maken dat groepen en locaties in Rotterdam vrezen voor groeiende wachtlijsten en zelfs sluiting. ,,Het is vijf over twaalf." © Jeffrey Groeneweg

Kinderopvang Rotterdam: ‘Als huidige tekorten aanhouden, gaan opa en oma het nog druk krijgen’

MET OPROEPBel je ouders maar weer of betaal uit eigen zak een peperdure oppas. Want het personeelstekort in de Rotterdamse kinderopvang vormt een steeds groter probleem. Met groeiende wachtlijsten tot gevolg en in het uiterste geval dreigt zelfs sluiting van groepen en locaties. De sector luidt de noodklok.

3 reacties

 • Jeannette Snoek-Boot

  2 maanden geleden
  Toen er volop personeel was in de kinderopvang werd het sector plan geïntroduceerd. Een minderwaardig rapport wat een grote groep niveau 3 opgeleide medewerkers buitenspel zetten Er moesten HBO'ers aangenomen worden. De Pedagogische coach werd gecreëerd. Alsof je tijdens je opleiding en je jarenlange ervaring niks had opgestoken. Slecht betaald en ook nog horen dat je niet voldoet, geeft niet veel motivatie. En nu staan zelfs niet opgeleide op de groep.
 • sjanie Maan

  2 maanden geleden
  Opa en oma oppassen?? Die moeten zelf ook werken tot hun 67e.
 • F. Kamp

  2 maanden geleden
  Wat ik maar niet kan begrijpen is hoe het mogelijk is dat in werkelijk iedere bedrijfstak een tekort aan personeel is. Als dat nou bij een of twee beroepen is snap ik het wel maar nu is het echt overal. Waar zijn die werkende mensen allemaal gebleven? Ze zijn toch niet allemaal met pensioen gegaan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam