Kippenvel in de Kuip bij lichtjes voor Brad Jones

VIDEOFeyenoordfans staken Brad Jones, de doelman die precies zes jaar geleden zijn zoontje verloor, vanavond een hart onder de riem tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. In de twaalfde minuut van het duel verlichtten de supporters massaal het stadion met de lampjes op hun telefoons.

Volledig scherm
© AD

De Australische keeper verloor op 18 november 2011 zijn zesjarige zoontje Luca aan leukemie. De ziekte werd een jaar eerder vastgesteld.

Om stil te staan bij de tragische gebeurtenis, plaatste Feyenoordsupporter Melissa Sloterdijk eerder deze week een oproep op de 
Facebookpagina Feyenoord Rotterdam Supporters voor een steunbetuiging tijdens de wedstrijd van zaterdagavond. Daar gaven de ruim 51.000 aanwezige supporters gehoor aan: de Kuip veranderde voor één minuut in een zee van lichtjes.

De indrukwekkende actie maakte bij veel fans in het stadion emoties los. Daphne van Maanen (24), die ‘al vanaf de Kameraadjes’ samen met haar vader Arie van Maanen (61) naar alle wedstrijden in De Kuip gaat, houdt haar lampje hoog in de lucht. ,,Wat een prachtige actie”, zegt ze. ,,Ik heb er maar één woord voor: kippenvel.”

Quote

Feyenoor­ders zijn er altijd voor elkaar. Ook in moeilijke tijden

Arie

Arie heeft natte ogen. ,,Kijk, hier word je nou trots van. Feyenoorders zijn er altijd voor elkaar. Ook in moeilijke tijden.” Met de mouw van zijn winterjas veegt hij een traan weg. ,,Het is écht zo: you’ll never walk alone.”

Volledig scherm
Kippenvel in de Kuip © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam