Volledig scherm
Dierenambulance Zuid-Holland Zuid, kitten © Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Kitten met tiewraps aan hek vastgebonden in Rotterdam

De politie trof in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van het Marconiplein in Rotterdam-West een vastgebonden kitten aan. Het beestje zat aan een hek vast met tiewraps en is er slecht aan toe. 

Het beestje is vannacht door de Dierenbescherming opgehaald en verblijft nu in Dierenopvang Spijkenisse. Politieagenten ontfermden zich over 'Kitty', die inmiddels zo door de politie en Dierenbescherming genoemd wordt. 

,,Onbegrijpelijk. Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven", aldus Iris van dierenambulance Zuid-Holland Zuid. 

De kitten is er slecht aan toe. Ze heeft verwondingen aan haar bekje en een complexe geïnfecteerde breuk aan haar voorpoot. De dierenarts ontdekte dat het dier ook een herstellende breuk heeft aan de groeischijf. Dat betekent dat de kitten al eerder ernstige verwondingen heeft opgelopen en daarna pas met tiewraps is vastgebonden aan het hek. Hoe het dier aan deze eerdere verwondingen komt, is niet duidelijk.

,,De dierenarts schat dat de kitten ongeveer twee of drie maanden oud is. Ze eet inmiddels wel. Het is voor nu echt afwachten hoe Kitty hier doorheen komt. De dierenarts heeft hoop dat het diertje het haalt'', aldus de dierenambulance. Voordat de kitten geopereerd kan worden, moet eerst de infectie aan haar poot genezen. 

De politie vraagt getuigen die vannacht iets gezien hebben in de omgeving van het Marconiplein in Rotterdam-West, contact op te nemen de politie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
10152 stemmen