Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Klant bedreigt chauffeur en gaat er met zijn taxi vandoor

Een taxichauffeur is vanochtend bedreigd en beroofd door een klant tijdens een rit. Met gevaar voor eigen leven wist de taxichauffeur zijn voertuig aan de kant te zetten nabij de Van Brienenoordbrug nadat de klant hem op het hoofd had geslagen. 

De chauffeur had de klant in de nacht van zondag op maandag meegenomen vanaf een horecazaak op het Spui in Den Haag. Op de A16 net voor de Van Brienenoordbrug sommeerde de klant dat de chauffeur harder moest rijden en begon hem te bedreigen. Via zijn achteruitkijkspiegel zag de bestuurder dat de klant naar voren kwam en hem ineens op zijn hoofd sloeg. Daarna haalde de klant nóg een keer uit. De chauffeur wist zijn taxi aan de kant te zetten. De passagier wist vervolgens achter het stuur te kruipen en ging er met de taxi vandoor. 

De chauffeur schakelde direct de politie in. De taxi werd snel teruggevonden bij de Rotterdamse Sportlaan. De politie zoekt nog naar de verdachte. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam