Bewoners van de Wielewaal (Rotterdam-Charlois) tekenden vorige maand hun ongenoegen op straat over een voorgenomen bomenkap in het tuindorp.
Volledig scherm
Bewoners van de Wielewaal (Rotterdam-Charlois) tekenden vorige maand hun ongenoegen op straat over een voorgenomen bomenkap in het tuindorp. © Joke Schot

Klantenraad Woonstad ziet niks in bomenkap en sloop sociale huurhuizen Wielewaal

Niet alleen bewoners van tuindorp de Wielewaal in Rotterdam-Charlois zijn gekant tegen de kap van tientallen bomen in de wijk, ook de klantenraad van woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft nu officieel bezwaar gemaakt bij de gemeente tegen de kapvergunning voor 73 bomen en drie bosplantsoenen. En passant geeft de raad in dat bezwaar aan de beoogde herontwikkeling van de Wielewaal niet te zien zitten. 

 1. Hoogleraar kraakt Rotterdams beleid sociale huurwoningen: ‘De gemeente heeft nul zeggenschap’

  Hoogleraar kraakt Rotterdams beleid sociale huurwonin­gen: ‘De gemeente heeft nul zeggen­schap’

  Rotterdam rekent ten onrechte te veel woningen tot haar sociale woningvoorraad, stelt hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU Delft in het tv-programma De Monitor. Volgens Boelhouwer telt Rotterdam koopwoningen tot 140.000 euro mee én huurwoningen die op het punt staan geliberaliseerd te worden. Hiermee schetst de stad een rooskleurig beeld over de sociale woningen, vindt Boelhouwer. De uitzending van De Monitor (KRO-NCRV) Niet meer welkom in de stad is maandagavond om 22:15 op NPO2.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Rotterdam opgeschrikt door drie explosies in één nacht
  Play

  Rotterdam opge­schrikt door drie explosies in één nacht

 2. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'

Rotterdam