Volledig scherm
De actie trok een handjevol mensen. © Frank de Roo

Kleine groep demonstreert tegen slacht kalveren bij Nieuwerkerks bedrijf

Een klein groepje dierenliefhebbers demonstreerde vanochtend voor het bedrijf T. Boer & zn in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar worden kalveren geslacht. ,,We noemen het een wake.”

‘Ik wil ook graag leven’ en ‘please help me’ zijn enkele leuzen die op de borden stonden die de demonstranten mee hadden genomen. Erbij plaatjes van koeien. De groep kwam voor het eerst bijeen bij het Nieuwerkerkse bedrijf om te laten weten dat ze tegen het slachten van dieren is.

,,Over twee maanden komen we terug. We willen hiermee aandacht vragen voor de slacht van de kalveren en de dieren het liefst nog een laatste liefdevolle blik schenken voordat ze dood worden gemaakt”, vertelt organisator Tommy Ventevogel (33).

Quote

We willen de dieren het liefst nog een laatste liefdevol­le blik schenken voordat ze dood worden gemaakt

De Rotterdammer staat op veel plekken in het land. ,,Vandaag werden 1600 kalfjes doodgemaakt in deze slachterij. Dat moment tussen leven en dood, daar gaat het ons om. Het ene moment is het een dier, het volgende moment een product. Daarom noemen we het een wake. We hopen dat steeds meer mensen zich bij ons aansluiten.”

De eigenaar van T. Boer & zn was niet bereikbaar voor commentaar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7954 stemmen