Kleurrijk interieur Zalmhuis valt in de prijzen, jury onder de indruk
Het klinkt misschien raar, een horecaprijs winnen in de categorie ‘beste nieuwe restaurant’ als je al tien jaar bestaat. Maar dat geldt alleen voor de naam Zalmhuis, want twee jaar geleden werd de zaak aan de Schaardijk in Capelle aan den IJssel overgenomen en opnieuw ingericht.
En daar was de jury van onder de indruk. Dus won het Zalmhuis de Entree Award voor sfeer en interieur. ,,Elke vierkante millimeter is ontworpen zoals-ie moet zijn. Alles is een beleving”, oordeelt de vakjury.
Apart vernoemd wordt het ‘Instagramwaardige hoekje’ in de entree, dat uitzicht biedt op de zalmen die hangen te roken. ,,Dan ben je nog even in een andere wereld, voordat je de zaak binnengaat. Maar ook daar is alles even indrukwekkend. Van de bijzondere trappen tot de apart gestoffeerde stoelen en de open keuken.”
Restylen
Het Zalmhuis, op steenworp afstand van het Rotterdamse dorp Kralingse Veer, werd twee jaar geleden overgenomen door horecaondernemer Herman Hell, die al naam maakte met Van Zanten, Sijf en NRC Café in Rotterdam. Hij liet het pand niet alleen verbouwen, maar liet het grand café en de bijbehorende zalen ook restylen door Liselore Holman van Elect Interior, zijn toenmalige echtgenote. Zij bracht niet alleen veel kleur binnen, maar ook messing en marmer.
De jury was niet alleen onder de indruk van het nieuwe interieur, dat vrij zicht biedt op de Nieuwe Maas, maar ook van het ondernemerschap van Herman Hell. ,,Zo heeft hij onder meer geregeld dat hier een drop-off punt is gekomen voor Felyx scooters.”
Gesloopt
In 19e en 20ste eeuw herbergde het Zalmhuis de grootste zalmafslag van Nederland. De watersnoodramp, de industrialisatie en bouw van de Van Brienenoordbrug betekenden het eind van het originele Zalmhuis, dat in 1955 werd gesloopt. In 1999 werd het witte jugendstil-paviljoen met koepelvormig dak iets verderop herbouwd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
Dodelijke steekpartij in winkelstraat: tieners bestellen hamburger en opeens vliegen de veren in het rond
Rotterdam -
Zoveel geld verdienen jongeren gemiddeld in Rotterdam
Jongeren tussen de 18 en 25 jaar verdienen in de gemeente Rotterdam gemiddeld 16.800 euro. Dit blijkt uit de meest recente cijfers (uit 2021) van het CBS. -
Prijzenregen voor Rotterdamse horeca tijdens Entree Awards
De Entree Awards, ook wel de Oscars van de hospitality-industrie genoemd, zijn maandagavond uitgereikt in Theater Amsterdam. In totaal werden er dertien horecavakprijzen uitgereikt, waarvan drie voor Rotterdamse restaurants.
-
regiobytes
Paul de Leeuw viert zijn 61ste verjaardag en het hondje van Robert Doornbos matcht met zijn auto
Berichtjes van de sterren op sociale media: wij smullen ervan. Voor de rubriek Regiobytes struint de redactie het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekende Nederlanders uit ons gebied.Rotterdam -
-
-
PREMIUM1
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
Horecaondernemer overdonderd door hulp na oproep om personeelstekort: ‘Zelfs leveranciers bieden zich aan’
De horeca draait sinds een aantal weken weer op volle toeren, maar nu dient een ander probleem zich aan: personeelstekort. Waar veel horecazaken in normale tijden al moeite hebben de roosters te vullen, zorgt corona voor extra gaten. Horecaondernemer Herman Hell, die verschillende horecazaken in Rotterdam bezit, zat vanochtend met zijn handen in het haar, maar binnen no-time kwam hulp uit alle hoeken.
In samenwerking met indebuurt Rotterdam