Volledig scherm
PREMIUM
Een schitterende blik op Zuid. Met in het midden van de kiek het befaamde Poortgebouw. © Archieffoto AD

Klussen aan ijskoude brug en bijzondere straatnamen op Zuid

Rotterdam van ToenRedacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze keer een intrigerende luchtopname van Zuid, rijkelijk voorzien van karakteristieke gebouwen en plekken. 

Zo zien we het Poortgebouw, De Vijf Werelddelen, de Koninginnebrug en een ieniemienie hoekje van De Hef. Iets waar lezer Henk Kikker wel wat mee kan, bij het zien van de raadplaat en reageerde hij terstond. ,,Die foto heeft bij mij heel wat losgemaakt’’, vangt zijn mailtje aan. ,,We hebben zicht op de Koningshaven plus de Koninginnebrug, met de vier karakteristieke koepeltjes.’’

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam