Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Lex Bezemer in duet met Wei Not Sing (rechts) en zijn danseressen. © Frank de Roo

Knotsgekke karaoke met Wei Not Sing: ‘Het maakt niet uit of je vals zingt, het gaat om plezier’

Wat een weekendWei Not Sing is een Rotterdams karaokefenomeen. Steeds vaker duikt hij op op bedrijfsfeesten en andere partijen met zijn karaokecircus compleet met wulpse danseressen. Verslaggever Lex Bezemer wilde zo’n karaokefestijn wel eens ondergaan.

Quote

We hebben op het podium plaats voor iedereen. Onder het motto: het wil niet zeggen dat we kunnen zingen en dansen, maar we proberen het wel

Wei Not Sing

Het is vrijdagavond en ik parkeer mijn fiets naast de Doelen Studio, het kleinste zaaltje van het complex. Terwijl ik mijn slot vastmaak, zie ik de vaste ingrediënten die karaoke zo herkenbaar maken – de tekst die meeloopt op het scherm, joelende mensen met een glaasje in hun hand – maar vanavond is er wat extra’s: het extravagante Rotterdamse karaokefenomeen Wei Not Sing en zijn lieftallige danseressen.

Door het raam zie ik hoe Wei (36) zich op het podium als een vis in het water voelt. Hij is gekleed in een strakke witte smoking met een zwarte broek en om het als karaokekoning af te maken: zilveren lippenstift met glitters erin. Hij staat geen moment stil. Wanneer de gitaarsolo in Vrij Zijn van Marco Borsato wordt ingezet, slingert Wei met zijn luchtgitaar naar de mensen voor de bar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6265 stemmen