Volledig scherm
De Kuip © ANP

Komt er een indooratletiekbaan in de Kuip?

De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken of de zo vurig gewenste indooratletiekbaan in de toekomst in de Kuip kan komen, als onderdeel van het nieuwe Feyenoord City. Dat doet ze in overleg met de atletiekverenigingen PAC en Rotterdam Atletiek, zo heeft het college geantwoord op raadsvragen van Leefbaar Rotterdam.

PAC had aanvankelijk plannen voor een indoorhal op het eigen complex aan het Langepad bij het Kralingse Bos. De extra ruimte moest de groei van het aantal leden opvangen. PAC telt tweeduizend leden, waarvan achthonderd bij de jeugd. De vereniging heeft nu laten weten met deze plannen te stoppen. De financiering is vooralsnog een struikelblok. Voorzitter Martin Blok schatte de kosten van nieuwbouw eerder dit jaar op 2 tot 3 miljoen euro. Hij zag kansen omdat de baan ook kinderopvang, fysiotherapie en scholen kan opvangen.

De andere club in de stad, Rotterdam Atletiek, heeft zich ook gemeld bij de gemeente met een voorstel voor een indoorhal op het eigen terrein aan de Bentincklaan in de wijk Blijdorp. Dat zou passen in de nieuwbouwplannen.

Feyenoord City

De gemeente Rotterdam wil nu samen met de twee verenigingen, Rotterdam Sportsupport en de Atletiekunie kijken wat wenselijk en reëel is en met welke plek de atletieksport in Rotterdam het meest gediend is. Daarbij wordt Feyenoord City genoemd, het gebied rond het nieuwe stadion van Feyenoord, maar dan vooral de monumentale Kuip die in de toekomst een tweede leven moet krijgen.

Projectdirecteur Frank Keizer liet vorige week tijdens een informatiebijeenkomst over Feyenoord City weten dat er in de Kuip, als dat geen voetbalstadion meer is, plek zou zijn voor 160 appartementen en een 400 meter-atletiekbaan. Ook de aanleg van een indoorvoorziening  (100 meter) zou tot de mogelijkheden behoren. De Kuip moet daarvoor wel verbouwd worden: een deel van de tribune op de eerste ring blijft behouden, rond het huidige veld is ruimte voor de buitenbaan.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6157 stemmen