Koningin Máxima verrast tienermoeders in Rotterdam

VideoAan bezoek zijn de tienermoeders in de Wilgenborgh in Rotterdam-Schiebroek wel gewend. Behalve hulpverleners komen ook vriendinnen en familieleden regelmatig op bezoek. Tot hun stomme verbazing stonden de vijftien meiden vanmiddag ineens oog in oog met koningin Máxima.

Volledig scherm
Een bewoonster van U-turn in gesprek met de koningin. © anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
Koningin Máxima in Rotterdam. © anp

De echtgenote van koning Willem-Alexander bezocht Rotterdam als beschermvrouwe van het Oranje Fonds, dat is opgericht om maatschappelijke doelen te steunen.

De tieners wonen onder de vleugels van U-Turn, een project dat zich richt op huisvesting en hulp aan tienermoeders en dakloze of thuisloze jongeren. Ze krijgen binnen U-Turn hulp bij het vinden van een zelfstandige plaats in de samenleving. Zij krijgen bij voorbeeld hulp hij de administratie, het maken van huiswerk en het vinden van een stageplek. Bijzonder is, dat het project voor een belangrijk deel op vrijwilligers draait.  

Aanpak
De aanpak werkt, vertelde bewoonster Flora aan de koningin. ,,Mijn zoon is een tijdje geleden uit huis geplaatst. Ik was in de war, verstrooid, had totaal geen vertrouwen meer in mensen. Daardoor kwam ik nooit afspraken na. Bij U-Turn bleven ze in mij geloven. En nu gaat het een stuk beter.''  

Voorafgaande aan het bezoek aan Schiebroek bezocht Máxima in Rotterdam-Delfshaven het project Rotterdam's Got Talent, waarin inmiddels een grote groep multiculturele jongeren door intenstieve begeleiding is teruggeleid naar school. Het bezoek was een opsteker voor de kinderen van de nabije bassisschool De Boog. De kinderen zwaaiden de koningin geestdriftig uit.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam