Volledig scherm
Koningin Máxima bracht vanmiddag een werkbezoek aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. © ANP

Koningin Máxima wenst Rotterdam-Zuid 'passie' toe tijdens werkbezoek

Koningin Máxima was donderdagmiddag te gast in Rotterdam-Zuid. Ze bracht een werkbezoek aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en sprak onder meer met werkzoekenden en studenten. 

Volledig scherm
Koningin Maxima luisterde aandachtig naar het verhaal van Cherryl van la Parra (rechts) die een weg zoekt uit haar uitkering. © ANP

De koningin werd eerst op het kantoor bij Maashaven bijgepraat door burgemeester Ahmed Aboutaleb en Marco Pastors, de directeur van het giga-project dat deze stadshelft de achterstanden moet laten inlopen. Daarna ging ze langs bij het Werkplein in IJsselmonde, waar werkzoekenden worden geholpen om doelen te formuleren en deze te bereiken.

Volledig scherm
Samra (links op de foto) was vorig jaar 'helemaal klaar' met haar mbo-opleiding maar herpakte zichzelf. © ANP

Máxima werd zichtbaar overdonderd door het verhaal van Cherryl van la Parra, een 45-jarige moeder die - net als de koningin - drie kinderen heeft en al zestien jaar een uitkering krijgt. Ze dacht dat voor haar niks meer was weggelegd, maar ontdekte door haar werkconsulent dat ze wel degelijk dromen heeft. ,,Ik wil gastouder worden of in de kinderopvang werken, maar eerst moet ik terug naar school. Ik heb eindelijk weer het gevoel dat ik er mag zíjn!"

Later op de middag bracht de vorstin een bezoek aan het Zorgcollege van Albeda. Dat was een grote verrassing voor Samra (20) en haar klasgenoten. Denk je gewoon een dag naar school te gaan, staat koningin Máxima opeens toe te kijken hoe je bloed afneemt bij een pop. Vorig jaar was Samra nog ‘helemaal klaar’ met haar opleiding tot verpleegkundige. In negatieve zin. Dat ze heeft doorgezet en nu haar roeping heeft gevonden, leverde haar één van de vele stralende glimlachen van de vorstin op. 

En hoe vaak NPRZ-directeur Marco Pastors ook benadrukte dat jongeren en werklozen voor kansen moeten kiezen in hun zoektocht naar werk in plaats van ‘alleen maar leuk’, benadrukte Máxima haar prioriteit: ,,Passie, zonder dat lukt niks.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam