Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Koolmonoxide-melder gaat af door verkeerd aangesloten verwarming

In een appartementencomplex aan de Zijpenberg in Capelle aan den IJssel is vanavond een koolmonoxide-melder afgegaan. De boosdoener bleek een verkeerd aangesloten verwarmingsinstallatie te zijn.

De brandweer werd gebeld door een verontruste bewoonster van het appartementencomplex. Ze vertelde dat haar koolmonoxide-melder afging. Daarop rukte de hulpdienst gelijk uit naar Capelle aan den IJssel. In meerdere woningen werd een verhoogde concentratie van het gas gemeten.

De koolmonoxide kwam uit een verkeerd aangesloten verwarmingsinstallatie. In plaats van dat het gas naar buiten ging, kwam het de woning binnen. De brandweer heeft de appartementen gelucht.

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam