Volledig scherm
Een deel van het gereedschap dat de koperdief bij zich droeg. © Politie Delfshaven

Koperdief op heterdaad betrapt in Rotterdam-Delfshaven

De politie Delfshaven heeft vannacht een koperdief op heterdaad betrapt aan de Suze Groeneweglaan in Rotterdam-Delfshaven. Hij probeerde een koperen bliksemafleider te stelen.

De dief verraadde zich door tijdens de diefstal te veel geluid te maken, waardoor hij werd opgemerkt en de politie werd ingelicht. ,,Toen hij doorkreeg dat hij was gesnapt, ging hij er als een haas vandoor. Hij kwam niet ver, want op de Essenburgsingel konden we hem bij de kladden grijpen”, zo meldt het politieteam via Instagram. 

Veel gereedschap

De dief droeg veel gereedschap bij zich om koper te kunnen ontvreemden. De politie heeft vaker te maken met koperdiefstal: ,,We zien het vaker bij het spoor, maar waarschijnlijk heeft deze dief gedacht: dat is ook koper, ik neem het mee. Gelukkig hadden wij hem snel te pakken”, aldus een woordvoerder van de politie. Naast het gereedschap droeg de koperdief een aantal loodlappen bij zich, die hij waarschijnlijk eerder had gestolen. De gevonden spullen zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam