Koren brengen 170.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek Erasmus MC

videoDe campagne Support Casper van oncoloog prof.dr. Casper van Eijck mag sinds vanmiddag een bedrag van maar liefst 171.500 euro bijschrijven op haar rekening. De forse cheque werd in De Doelen uitgereikt namens de koren Inspire2liveChoir uit Alblasserdam (190 leden) en Choir4Hope uit Barneveld (150 leden) die het geld in één jaar tijd bijeen brachten door middel van benefietoptredens en allerlei acties.

Het bedrag werd bekendgemaakt na afloop van een groot benefietconcert van de twee koren plus De Gouwestem uit Waddinxveen en The Martin Mans Formation. De zangers werden op de piano begeleid door de bekende pianist Jan Vayne en door sopraan Annelies Schep, organist André de Jager en het trompetduo Arjan en Edith Post.

Trainingskamp Feyenoord

Van Eijck was niet aanwezig bij dit optreden omdat hij als clubarts van Feyenoord mee is op trainingskamp. Directeur Sjoerd Zwanenburg van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, waar Support Casper onderdeel van is, nam de cheque in ontvangst en noemde de opbrengst ‘een bizar bedrag’. Peter Overduin, dirigent en organisator van de benefietmiddag, kreeg van hem een speciale speld: de gouden alvleesklierpin van de stichting, als dank voor zijn onvermoeibare inzet. De twee koren uit Alblasserdam en Barneveld zijn door Overduin opgericht met als enig doel geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Als specialist behandelt chirurg en onderzoeker Casper van Eijck al meer dan 25 jaar patiënten met alvleesklierkanker in het Erasmus MC. Via de stichting en de campagne Support Casper wordt zoveel mogelijk geld binnengehaald voor het onderzoek naar deze vorm van kanker dat Van Eijck en zijn team uitvoeren.

Volledig scherm
De twee koren uit Alblasserdam en Barneveld zijn opgericht met als enig doel doel geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. © AD

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5232 stemmen