De dood van George Floyd, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed, heeft in de VS en ver daarbuiten geleid tot massademonstraties.
Volledig scherm
PREMIUM
De dood van George Floyd, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed, heeft in de VS en ver daarbuiten geleid tot massademonstraties. © EPA

KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’

UPDATEDe actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.

  1. 
Deze Rotterdamse zussen maken ambachtelijke tofu volgens het ‘badkamerrecept’ van hun vader
    PREMIUM
    Eigen Kweek

    Deze Rotterdam­se zussen maken ambachte­lij­ke tofu volgens het ‘badkamer­re­cept’ van hun vader

    Door de opkomst van foodies op sociale media is tofu zijn stoffige imago inmiddels wel kwijt. In de westerse keuken krijgt het van oorsprong Chinese product steeds meer de ruimte. De Rotterdamse zussen Chinzy en Janet Choi wisten dat allang. Zij maken met hun bedrijf Choi Kee Tofu ambachtelijke tofu naar het recept van hun vader. Waar dat ooit begon? In de badkamer van hun ouderlijk huis.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam