De oude dependance van jeugdgevangenis De Hartelborgt staat leeg en krijgt, als het aan de gemeente Rotterdam ligt, een woonbestemming. De buren zijn het daar niet mee eens.
Volledig scherm
De oude dependance van jeugdgevangenis De Hartelborgt staat leeg en krijgt, als het aan de gemeente Rotterdam ligt, een woonbestemming. De buren zijn het daar niet mee eens. © Frank de Roo

Kralingen wil jongeren als buren behouden

De komst van een maatschappelijke instelling naar een buurt leidt vaak tot protest. In Kralingen gebeurt juist het omgekeerde. De gemeente Rotterdam wil woningen mogelijk maken in de oude jeugdgevangenis, maar omwonenden eisen dat het pand beschikbaar blijft voor een jeugdinstelling. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam