Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW en projectontwikkelaar Luc Smits staan in 2016 bij een maquette van het gedeeltelijk nog te ontwikkelen gebied tussen Weena, Centraal Station, het spoor en de Schiekade. De samenwerking van de gemeente Rotterdam met marktpartijen heeft vaak pijnlijke financiële gevolgen.
Volledig scherm
Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW en projectontwikkelaar Luc Smits staan in 2016 bij een maquette van het gedeeltelijk nog te ontwikkelen gebied tussen Weena, Centraal Station, het spoor en de Schiekade. De samenwerking van de gemeente Rotterdam met marktpartijen heeft vaak pijnlijke financiële gevolgen. © Archieffoto Jan de Groen

Kritisch rapport Rekenkamer: Rotterdam lijdt aan ‘bestuurlijke overmoed’

De gemeente Rotterdam lijdt aan ‘bestuurlijke overmoed’, aldus de Rotterdamse Rekenkamer. Vaak met pijnlijke financiële drama’s tot gevolg, zeker als wordt samengewerkt met grote marktpartijen. Denk aan het Schiekadeblok en het Warmtebedrijf: omvangrijke projecten die de gemeente niet alleen af kan, maar daarbij wel veel te grote risico’s op zich neemt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

  1. Pijnlijk verlies Feyenoord: 'Gevoel dat je genaaid wordt'
    Play

    Pijnlijk verlies Feyenoord: 'Gevoel dat je genaaid wordt'

  2. Man zit urenlang in boom uit protest tegen kap in Rotterdam-Noord
    Play

    Man zit urenlang in boom uit protest tegen kap in Rotterdam-Noord

Rotterdam