Volledig scherm
Lege plekken in de nieuwe Kruispleingarage. © AD

Kruispleingarage blijft zorgenkindje in Rotterdam

RotterdanDe 50 miljoen euro kostende Kruispleingarage in Rotterdam blijft een zorgenkindje. Het aantal gebruikers neemt iets toe, maar de gemiddelde bezetting ligt nog steeds ver onder die van vergelijkbare garages in de binnenstad.

Ruim een halfjaar na de opening is nog steeds het gros van de 760 parkeerplekken onbenut, ondanks een grote campagne van de gemeente om de bekendheid van de garage te vergroten.

Het aantal parkeerders is gestegen van ruim 2500 vorig jaar naar 7000 parkeerders in mei, maar dat zijn nog lang niet de aantallen die nodig zijn om de kosten eruit te halen. Gemiddeld staan er zo'n 233 auto's per dag. Ter vergelijking: andere parkeergarages in het centrum, zoals Weena, Bijenkorf en de Lijnbaan hebben in het weekeinde een bezettingsgraad van bijna 100 procent. Maar ook doordeweeks scoren ze goed: 75 tot 100 procent.

'Tijd nodig'
'Het heeft tijd nodig eer mensen hun routine veranderen en gebruik gaan maken van de nieuwe parkeergarage', zegt woordvoerder Fred Marree. Volgens hem speelt hier mee dat er nog tal van werkzaamheden waren in de omgeving van de parkeergarage, waardoor ook de bewegwijzering nog niet kon worden aangelegd.

Actie om parkeerders het eerste uur gratis te laten parkeren, betere bewegwijzering en advertenties moeten zorgen voor nieuwe klandizie. De Kruispleingarage is slechts bereikbaar via één kant van de Weenatunnel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam