Volledig scherm
Het duo Bier en Brood hangt niet allen in de stad, nu ook in de lobby van het Ibis Hotel. © NICO SCHOUTEN

Kunst komt tot leven in augmented reality app

Weleens voor een muurschildering gestaan en je afgevraagd: hoe maken ze dat toch? Voor het antwoord op die vraag hoef je alleen een app te downloaden en je smartphone te richten op het nieuwste werk van artiesten Brood en Brood in de lobby van Hotel Ibis Rotterdam City Centre.

Na het installeren van de  Artivive app voor Android of iOS is te zien hoe Koen Harmsma en Jelmer Noordeman, beter bekend als Bier en Brood,  in 30 seconden tijd de lege wand te transformeren in een psychedelische zwart-wit illustratie. Het augmented reality filmpje is iets versneld. In werkelijkheid deden de kunstenaars er een paar dagen over.

Het Hotel ibis Rotterdam City Centre is te vinden aan de Wijnhaven 12, vlakbij het Maritiem Museum. Bier en Brood in real live aan het werk zien, kan als ze een muur beschilderen tijdens het POW! WOW! Rotterdam festival op 15 en 16 september.

De Artvive app werkt niet allen in het hotel. Overal waar de groen-witte Rewriters sticker is aangebracht, brengt de app kunst tot leven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam