Volledig scherm
Het duo Bier en Brood hangt niet allen in de stad, nu ook in de lobby van het Ibis Hotel. © NICO SCHOUTEN

Kunst komt tot leven in augmented reality app

Weleens voor een muurschildering gestaan en je afgevraagd: hoe maken ze dat toch? Voor het antwoord op die vraag hoef je alleen een app te downloaden en je smartphone te richten op het nieuwste werk van artiesten Brood en Brood in de lobby van Hotel Ibis Rotterdam City Centre.

Na het installeren van de  Artivive app voor Android of iOS is te zien hoe Koen Harmsma en Jelmer Noordeman, beter bekend als Bier en Brood,  in 30 seconden tijd de lege wand te transformeren in een psychedelische zwart-wit illustratie. Het augmented reality filmpje is iets versneld. In werkelijkheid deden de kunstenaars er een paar dagen over.

Het Hotel ibis Rotterdam City Centre is te vinden aan de Wijnhaven 12, vlakbij het Maritiem Museum. Bier en Brood in real live aan het werk zien, kan als ze een muur beschilderen tijdens het POW! WOW! Rotterdam festival op 15 en 16 september.

De Artvive app werkt niet allen in het hotel. Overal waar de groen-witte Rewriters sticker is aangebracht, brengt de app kunst tot leven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam