Volledig scherm
Het depot waar de kunstcollectie gaat komen. Museumdirecteur Sjarel Ex en KPN-bestuurder Eelco Blok bekrachtigden vandaag hun samenwerking in het bijzijn van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. © KPN

Kunstcollectie KPN krijgt plek in depot Boijmans Van Beuningen

Telecombedrijf KPN heeft de banden met Rotterdam flink verstevigd. Niet alleen verhuist vandaag de Raad van Bestuur definitief van Den Haag naar Rotterdam, ook gaat KPN de eigen kunstcollectie stallen in het Collectiegebouw van Boijmans van Beuningen.

KPN-bestuursvoorzitter Eelco Blok ondertekende vandaag met Boijmans-directeur Sjarel Ex de overeenkomst, in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb.

KPN huurt ongeveer tien procent van de verhuurbare ruimte van het Collectiegebouw. Daar zal de uitgebreide KPN-collectie - voor het eerst - voor publiek te zien zijn. Deze collectie, vooral bestaande moderne kunst, is de afgelopen honderd jaar opgebouwd. Met name voorganger PTT kocht veel kunst in. De topstukken zijn onder meer van Anton Corbijn, Marlene Dumas en Jan Schoonhoven.

Steun 

Op dit moment telt de collectie bijna 3500 kunstwerken, al wordt een deel verkocht aan de eigen medewerkers. Daarnaast verbindt KPN zich als sponsor aan het in aanbouw zijnde Collectiegebouw. Het bedrijf verzorgt en beheert alle ICT-infrastructuur in het Depot. ,,Een win-win situatie. We steunen graag een bijzonder museum als Boijmans van Beuningen, zo kunnen we iets terug geven aan Rotterdam. Daarnaast kunnen we al het moois uit onze kunstcollectie laten zien aan heel Nederland’’, aldus Blok.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam