De Landstraat: bezoekers wanen zich even in een Parijse kunstenaarswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Landstraat: bezoekers wanen zich even in een Parijse kunstenaarswijk. © Roel Dijkstra

Kunstenaarsstraatje even een waar Monmartre

De Landstraat in Vlaardingen werd afgelopen weekeinde omgetoverd tot een waar Montmartre. Portretschilders gingen er op zaterdag en zondag in de open lucht aan de slag, terwijl er een groot terras was opgezet waar de bezoeker kon genieten van Franse wijn en kaas.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Monumentale bomen moeten gekapt worden: ‘Maar door hoe we dat doen blijft de bomenrij intact’
  PREMIUM

  Monumenta­le bomen moeten gekapt worden: ‘Maar door hoe we dat doen blijft de bomenrij intact’

  Er werd in het verleden regelmatig een flink robbertje gebakkeleid als er ergens in Capelle aan den IJssel een boom moest worden gerooid. Liefhebbers van levend hout ketenden zich vast aan een te kappen stam of stapten naar de rechter. Tot afgrijzen van de gemeente, die niet op oponthoud zat te wachten. Maar ziet, de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig strijden stad en flora-vrienden zij aan zij.
  Capelle aan den IJssel