Volledig scherm
© Hugo Claus

Kunsthal laat werk van Hugo Claus zien

In de Rotterdamse Kunsthal is vanaf 8 september de tentoonstelling Hugo Claus, Con amore te zien. Tien jaar na de dood van de Belgische kunstenaar toont de expositie verschillende aspecten van zijn werken als dichter, schrijver, schilder, theatermaker en filmregisseur.

De Kunsthal toont verschillende film- en geluidsfragmenten, beeldende kunst, manuscripten, dichtbundels en boeken van de Vlaming. Ook zijn er stukken te zien die zelden zijn vertoond. Bijvoorbeeld een schetsboekje van Claus waarin hij een reeks tekeningen maakte, toen het schrijven aan het einde van zijn leven moeilijker werd.

Naast een selectie schilderijen en schetsen van Claus zijn er ook werken te zien van bevriende kunstenaars, waaronder Karel Appel, Pierre Corneille, Asger Jorn, James Ensor en Leon Spilliaert.

Filmmaker, auteur en bewonderaar Marc Didden stelde de tentoonstelling samen, in samenwerking met museum Bozar in Brussel. Daar werden de stukken begin dit jaar al vertoond. Gastcurator Marc Didden is sinds zijn jonge jaren gefascineerd door Hugo Claus. Daarom kreeg de expositie de naam ‘con amore’, omdat die gaat over de liefde van de gastcurator voor Claus, zegt woordvoerder van de Kunsthal Sabine Parmentier. Voor deze locatie is gekozen omdat de Kunsthal collecties naar een breed publiek brengt, aldus Parmentier.

Hugo Claus, Con amore is tot en met 16 december 2018 te zien.

Volledig scherm
Claus in 1986. © Herman Selleslags

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam