Een werk uit de tentoonstelling van Peter de Krom in de Rotterdamse Kunsthal. Deze foto is gemaakt op 15 augustus 2012. In Hoek van Holland is vanaf dat jaar het duingebied achter het naaktstrand afgesloten met een hekwerk. De mannen die hier juist graag naaktlopen, in de volksmond ook wel ‘stokstaartjes’ genoemd, verplaatsen zich massaal naar het nabijgelegen publieke duin. Wanneer strandgangers en met name strandhuiseigenaren klagen over onzedelijk gedrag, grijpt de politiek in. Politie te paard en in burger treedt op tegen de naaktlopers. Blote billen worden bekeurd. Deze vrouw komt vragen of ‘dit’ nog wel mag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een werk uit de tentoonstelling van Peter de Krom in de Rotterdamse Kunsthal. Deze foto is gemaakt op 15 augustus 2012. In Hoek van Holland is vanaf dat jaar het duingebied achter het naaktstrand afgesloten met een hekwerk. De mannen die hier juist graag naaktlopen, in de volksmond ook wel ‘stokstaartjes’ genoemd, verplaatsen zich massaal naar het nabijgelegen publieke duin. Wanneer strandgangers en met name strandhuiseigenaren klagen over onzedelijk gedrag, grijpt de politiek in. Politie te paard en in burger treedt op tegen de naaktlopers. Blote billen worden bekeurd. Deze vrouw komt vragen of ‘dit’ nog wel mag. © Peter de Krom

Kunsthal-tentoonstelling over Hoek van Holland als afscheid van fotografie

De in Hoek van Holland opgegroeide en tegenwoordig in Rotterdam-Noord wonende Peter de Krom werkte jarenlang als fotograaf. In 2014 en 2015 won hij met zijn werk een Zilveren Camera, een prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie. Zaterdag 1 februari opent in de Kunsthal in Rotterdam zijn afscheidsexpositie over Hoek van Holland.