Volledig scherm
Orlando in een tankstation op de dag van zijn verdwijning. © Opsporing Verzocht

Laatste minuten van Orlando’s leven nog niet gereconstrueerd

updateHet tankstation aan de Gordelweg in Rotterdam waar de onder raadselachtige omstandigheden overleden Orlando voorverpakte sandwiches en een flesje sap kocht, is de laatste plek waar de 17-jarige Rotterdammer zondagavond 18 februari nog levend is gezien. Camera’s hebben hem daar gefilmd.

Wat daarna met de havoscholier is gebeurd, is nog volledig door nevelen omhuld. De politie heeft haar hoop gevestigd op vissers die de fatale avond ondanks de kou aan de rand van de plas in de Haagse wijk Ypenburg hebben gezeten. In dat water werd Orlando een week later aan de rand van een eilandje dood gevonden. De politie spreekt de hoop uit dat de vissers met wie het onderzoeksteam in contact wil komen, kunnen helpen de laatste minuten van het leven van de tiener te reconstrueren en de mysterieuze zaak uiteindelijk op te lossen.

Orlando maakte via datingsites en –apps regelmatig afspraakjes met mannen. Ook zondagavond 18 februari had hij een date, in Den Haag. Hij droeg die avond een zwarte broek, zwarte schoenen met witte zolen en een halflange zwarte regenjas. In die outfit zou hij gezien kunnen zijn ergens in de wijk Ypenburg in Den Haag of specifiek bij het Böttgerwater. Hij kan volgens de politie in het gezelschap van iemand zijn geweest. De man met wie hij die afspraak had is verhoord. Hij heeft verklaard Orlando na de ontmoeting rond 23.00 uur te hebben afgezet achter de basisschool aan het Böttgerwater. Orlando zou met de tram terugreizen naar Rotterdam. Opvallend is echter dat de date Orlando niet bij de dichtst bijzijnde tramhalte heeft afgezet, die slechts zo’n tweehonderd meter bij de school vandaan ligt. Nergens is uit gebleken dat de jongen daadwerkelijk op de tram is gestapt.

Inmiddels zijn bij de politie zeventig tips binnengekomen. Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er nog eens negentien tips binnengekomen. 

Hoe Orlando om het leven is gekomen, is volgens de politie nog altijd niet duidelijk. Daardoor laat het zich ook nog niet vaststellen of een ongeluk hem noodlottig is geworden of dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. De man met wie Orlando de date had is geen verdachte.

Morgen vindt in besloten kring de uitvaartplechtigheid plaats.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
2468 stemmen