Volledig scherm
Jon Dahl Tomasson is assistent-bondscoach van Denemarken. © Erwin Spek/Pro Shots

Lana-Remi van G. (29) vrijgesproken stalking gezin ex-voetballer Tomasson

De 29-jarige Lana-Remi van G. uit Eindhoven is vandaag vrijgesproken van stalking van het gezin van ex-voetballer Jon Dahl Tomasson. De vrouw suggereerde met foto’s en tekst op Instagram dat zij de vriendin van de Deense oud-international was. Op haar werk hield ze ook vol ‘een voetbalvrouw’ te zijn. 

Onlangs eiste justitie voor structurele inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van Tomasson, zijn vrouw en kinderen een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een contactverbod. Ook mocht de Eindhovense niet meer in Rotterdam komen waar het gezin Tomasson woont. 

Via haar Instagramaccount met 3.000 volgers en in gesprekken op haar werk gaf Van G. zich uit voor de vriendin en verloofde van de 41-jarige ex-sporter. Ze fabriceerde een foto met Tomasson waarop ze hem kuste. Op haar telefoon had ze nepberichten waarin ze bij PSV-trainer Phillip Cocu informeert of hij een parkeerplaats bij een wedstrijd voor haar en Tomasson kan regelen. In verschillende appberichten naar collega's stelde de Eindhovense dat ze de moeder is van zijn twee zonen, weer zwanger is en met hem op vakantie gaat. 

Volgens de Rotterdamse rechtbank  heeft de voetballer noch het gezin nauwelijks iets gemerkt van de ‘fantasieën’ van de vrouw. De rechter vond de daden van Lana-Remi van G. ‘niet structureel genoeg’ om van stalking te kunnen spreken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6731 stemmen