Volledig scherm
Architect Adriaan Geuze © German Villafane

Landschapsarchitect Adriaan Geuze wint Klinkenberghprijs

Landschapsarchitect Adriaan Geuze heeft vandaag de Klinkenberghprijs gewonnen. De jury roemde zijn inzet voor het behoud en de ontwikkeling van het Nederlands landschap. 

Geuze is onder andere bekend van zijn ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Coolsingel. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens het symposium van LandschappenNL op Park Vliegbasis Soesterberg. 

,,Adriaan Geuze’s bezieling voor het landschap, en zeker ook voor het Nederlandse landschap, is een inspiratiebron voor velen. Op een gepassioneerde wijze presenteert hij zowel voor een breed als een smal publiek keer op keer zijn ‘wake up call’ over de huidige staat van het landschap", aldus juryvoorzitter Willem Ferwerda.

De Klinkenberghprijs wordt eens per drie jaar uitgereikt aan iemand met bijzondere verdiensten op het terrein van de bescherming van natuur, landschap en erfgoed in Nederland en daarbuiten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Financiering nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’
    PREMIUM

    ‘Financie­ring nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’

    De financiering voor het nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers. In een brief aan de gemeenteraad meldt Stadion Feijenoord dat er volop interesse is om aandelen te kopen in dit megaproject in Rotterdam-Zuid. Voor ongeveer 50 procent van het benodigde aandelenkapitaal à 202 miljoen euro hebben investeerders inmiddels een ‘intentie‘ afgegeven, voor nog eens 20 procent hebben potentiële geldschieters een bijdrage in beraad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam