Volledig scherm
Containeroverslagbedrijf Uniport in de Rotterdamse Waalhaven. © Dreamstime

Langzaamaanacties bij Uniport: driekwart van havenwerkers moet op zoek naar een nieuwe baan

UpdateBij containeroverslagbedrijf Uniport houdt het personeel vandaag langzaamaanacties. Driekwart van de mensen raakt z’n baan kwijt, werd gisteren duidelijk uit de eerste gesprekken tussen de vakbond en het Rotterdamse containeroverslagbedrijf over het sociaal plan. Er werken ruim tweehonderd mensen.

Het personeel van Uniport kreeg vorige maand te horen dat de terminal eind maart sluit. Het containerbedrijf in de Waalhaven heeft volgens moederconcern Steinweg te weinig werk, omdat het moeilijk bereikbaar is voor de steeds grotere zeeschepen.

Zo’n 55 mensen kunnen aan de slag bij andere Steinweg-bedrijven. Dat hebben vertegenwoordigers van het concern gezegd tegen de vakbonden; 45 bij Steinweg zelf en tien bij Rotterdam Shortsea Terminals (RST). De rest krijgt wat Steinweg betreft een ontslagvergoeding en hulp bij het vinden van een nieuwe baan. 

Mager

FNV Havens heeft laten weten dat Steinweg met meer over de brug moet komen. De vakbond vindt dat meer mensen herplaatst moeten worden en vindt ook de ontslagvergoeding te mager, omdat Steinweg een winstgevende onderneming is. Eind november staat weer een gesprek gepland over het sociaal plan.

Het personeel voert nu actie om de eisen van de bond kracht bij te zetten.

Steinweg zelf geeft geen commentaar. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (12%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (66%)
2761 stemmen