Oud-medewerker Racheal Botha deelde haar aangrijpende verhaal op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-medewerker Racheal Botha deelde haar aangrijpende verhaal op sociale media. © ANP + Fotobewerking AD

Laurens onderneemt actie na klacht oud-medewerker over racisme: ‘Familie zei: We willen geen negers’

Zorginstelling Laurens belooft na een klacht over racisme van oud-medewerker Racheal Botha waar nodig aangifte te doen als mensen haar medewerkers discrimineren. Botha, geboren in Zambia, vertelde begin dit jaar op sociale media met tranen in haar ogen hoe familie van verpleeghuisbewoners haar uitschold en hoe zij zich in de steek gelaten voelde door haar werkgever.

 1. Hij werkt als receptionist én illustrator, maar Rutger (42) is vooral de dubbelganger van Lucky Luke
  PREMIUM

  Hij werkt als receptio­nist én illustra­tor, maar Rutger (42) is vooral de dubbelgan­ger van Lucky Luke

  Wie veel op social media rondhangt, denkt wellicht dat Nederland alleen maar uit (héél) boze mensen bestaat. Maar er zijn ook uiterst gelukkige types. Rutger Gret (42) is zo’n man. Deze duizendpoot is voltijds receptionist én illustrator én de officiële Lucky Luke-lookalike én nu debuterend met een eigen stripalbum. ,,Voor het eerst in mijn leven zit ik 100 procent goed in mijn vel. Ik heb mijn plek gevonden.’’
 2. Strafrechtelijk onderzoek naar appjes van agenten over ‘pauperallochtonen’ en ‘kutafrikanen’

  Strafrech­te­lijk onderzoek naar appjes van agenten over ‘pauperal­loch­to­nen’ en ‘kutafrika­nen’

  De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft besloten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de discriminerende teksten in een WhatsApp-groep van Rotterdamse agenten. De betrokken agenten omschreven de verdachten onder meer als ‘kankervolk, kutafrikanen en pauperallochtonen’ op wie ze willen ‘schieten’. De vijf betrokken politieagenten zijn op non-actief gezet en moeten de resultaten thuis afwachten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam