Volledig scherm
Jörgen Raymann en Andries Knevel nemen de bezoekers tijdens de show mee terug in de tijd. © AD

Laurenskerk decor van grote tv-show EO

De Laurenskerk is woensdag 6 september het decor van de opnames van de eenmalige tv-show ‘In Holland staat een kerk’ van de EO. Tijdens een avond vol live muziek nemen Jörgen Raymann en Andries Knevel de bezoekers, die gratis bij de opnames mogen zijn, mee terug in de tijd.

Stef Bos, Leona Philippo en het Radio Filharmonisch Orkest zorgen voor de muziek in de televisieuitzending, die laat zien wat 500 jaar protestantisme Nederland heeft gebracht. De EO heeft door het succes van The Passion –waarbij het paasverhaal wordt verpakt in een waar spektakelstuk- veel ervaring opgedaan met het naar het grotere publiek brengen van christelijke verhalen.

Voor ‘In Holland staat een kerk’ belooft de omroep de hoogtepunten van 500 jaar protestantisme tot leven te brengen met de hulp van ‘hedendaagse technologie en meeslepende muziek’. ,,Je voelt het geweld van de Beeldenstorm en ontdekt waarom de Statenbijbel de bestseller van de zeventiende eeuw werd’’, zegt Irjan Aarten, eindredacteur van de EO in een uitnodiging.

De vrijkaarten zijn verkrijgbaar via de website eo.nl/500jaar. De uitzending is op 31 oktober op NPO 1.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
22492 stemmen