Volledig scherm
PREMIUM
© Videostill

Leefbaar: gemeente moet aangifte doen van ‘kopschopfilmpje’

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente voortaan zelf aangifte doet als slachtoffers van misdrijven niet naar de politie stappen. Directe aanleiding is het filmpje dat afgelopen weekend circuleerde van een meisje dat in elkaar wordt geslagen.

Volgens de oppositiepartij Leefbaar kan het niet zo zijn dat de politie geen onderzoek doet naar mishandelingen zoals recentelijk in het Rotterdamse Zuiderpark. Op een filmpje is te zien hoe meerdere meisjes een ander meisje mishandelen; het slachtoffer wordt geslagen, aan de haren getrokken en tegen het hoofd geschopt. De beelden zorgden afgelopen weekend voor veel verontwaardiging op sociale media.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9147 stemmen