De Mevlana Moskee in Rotterdam-West is een van de Rotterdamse moskeeën waar vrijdagmiddag een ‘versterkt gebedsoproep’ te horen is.
Volledig scherm
PREMIUM
De Mevlana Moskee in Rotterdam-West is een van de Rotterdamse moskeeën waar vrijdagmiddag een ‘versterkt gebedsoproep’ te horen is. © Frank de Roo

Leefbaar Rotterdam wil verbod luide oproep voor vrijdaggebed: ‘Waarom moeten mensen op straat Allah Akbar horen?’

In navolging van een hoogoplopende discussie in Amsterdam, wil Leefbaar Rotterdam een verbod op een ‘luide oproep tot het islamitisch gebed op straat’. Volgens partijleider Joost Eerdmans past de aankondiging niet bij de ‘Nederlandse cultuur van orde en rust’. Hij wist niet dat het in Rotterdam-West al ruim 20 jaar praktijk is.

  1. Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

    Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

    Zijn bewoners duurder uit als ze van het gas af zijn? Het is voor Vestia een van de redenen om voorlopig niet mee te doen met het grote ‘van het gas af’-project aan de Rotterdamse Heindijk. Maar wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) verzekert dat rekening wordt gehouden met de tarieven, als particuliere bewoners overschakelen van een cv-ketel naar stadsverwarming. ,,Met de warmteleveranciers voor individuele aansluitingen maken we goede afspraken over de tarieven voor stadsverwarming’’, laat Kurvers weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam