Volledig scherm
Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik wil van de gemeente Rotterdam weten wat de afspraken zijn over het achterlaten van parken. © Frank de Roo

Leefbaar stelt college vragen over modderpoelen in parken

De fractie van Leefbaar Rotterdam heeft het college vragen gesteld over parken en groengebieden in de stad die, na onderhoud, beschadigd worden achtergelaten. Volgens Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik ontaardt dat geregeld in modderpoelen en bandsporen van tractoren die delen van de parken onbruikbaar achterlaten.

,,We ontvangen deze signalen uit alle windstreken van Rotterdam. Wat Leefbaar betreft spijtig en een gemiste kans’’, aldus van Schaik.

Hij wijst erop dat afspraken tussen Rotterdam en de aannemers die het onderhoud uitvoeren jammer genoeg niet worden nageleefd. ,,Rotterdam vereist van evenementenorganisatoren dat zij de parken spic en span achterlaten, maar het lukt haar aannemers niet om ditzelfde na het onderhoud te doen.’’

Van Schaik hoopt op een verbeterslag en wil van de gemeente Rotterdam weten hoe de procedures rond het gebruik van groot materieel eruit zien en wat de afspraken zijn over hoe een zacht terrein achtergelaten moet worden. Tot slot vraagt Leefbaar of het stadsbestuur bereid is afspraken aan te scherpen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam